Obratite posebnu pažnju na pranje posteljine: Ubijte bakterije i izbegnite iritacije ispravnom negom, važno je!

Vesti 21.01.2024 09:53 0

Ako imate problema sa kožom, stručnjaci preporučuju malo „rigorozniji“ raspored pranja...

posteljina

Shutterstock

Kada su u pitanju akne i drugi problemi sa kožom, nažalost postoji mnogo faktora koji doprinose tome. Jedan od faktora su i materijali koji dolaze u kontakt sa licem i telom, pa, osim što je važno da se organizuje dobra rutina nege kože, treba obratiti pažnju i na sve stvari sa kojima naše lice svakodnevno dolazi u kontakt. osnovu.

Bustle je razgovarao sa nekoliko stručnjaka koji su otkrili smernice za pranje peškira i posteljine koje pomažu u sprečavanju ili ublažavanju problema sa kožom.

Za početak, kažu da između pranja posteljine, peškira, pidžama, grudnjaka i svega ostalog što se inače koristi više puta pre pranja ne treba da prođe više od dve nedelje. Međutim, ako imate problema sa kožom, stručnjaci preporučuju malo „rigorozniji“ raspored pranja, a da biste eliminisali jastučnice, čaršave i peškire kao potencijalni izvor kožnih problema, evo koliko često ih treba prati. 

Jastučnice

Bakterije, ulja, ostaci proizvoda za negu kože i kose – sve to tokom noći završi na jastučnici, a može da dovede do akni ili iritacije. Da biste izbegli ili umanjili ovaj problem, stručnjaci predlažu da menjate jastučnicu svaki dan, ili da je bar okrenete i menjate svaki drugi dan.

jastuk

Shutterstock

 

Takođe, ako koristite mnogo proizvoda za negu kose, ona predlaže da ih uvezete u majicu ili turban kako ne bi završili na jastučnici. Takođe preskočite omekšivače prilikom pranja ako je vaša koža sklona alergijskim reakcijama, jer mirisi mogu izazvati iritaciju. Takođe se preporučuje upotreba jastučnica od prirodnih vlakana poput pamuka ili svile koje omogućavaju koži da diše.

Krevetni čaršav

Savetuje se da obratite pažnju na izbor materijala, ali nije neophodno da ih perete tako često kao jastučnice. Prema mišljenju stručnjaka, jednom nedeljno bi trebalo biti dovoljno. Važno je odabrati prozračnu posteljinu koja neće skupljati bakterije, grinje, mrtve ćelije kože, masnoću...

Peškiri za tuširanje
peškiri

Shutterstock

 

Da biste bili sigurni da peškiri za tuširanje ne izazivaju probleme sa kožom, treba ih promeniti nakon 2 ili 3 pranja. Takođe, posle svakog pranja treba ih dobro osušiti na vazduhu.

Peškiri za lice

Za razliku od onih za tuširanje, peškire za lice treba menjati nešto češće, pa stručnjaci savetuju da ih zamenite posle svake upotrebe.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading