Stavite mrvicu ovog sastojka u mleveno meso: Punjene paprike, sarme, ćufte i druga jela biće mnogo sočnija!

Vesti 16.01.2024 11:05 0

Mleveno meso se koristi u mnogim jelima. Da bi bila ukusnija, stavite prilikom dinstanja ovaj satojak u meso.

meso

Shutterstock

Neizostavan sastojak sarmi, punjenih paprika, musake je mleveno meso. Od njega se prave pljeskavice, ćufte, ćevapi, paste. Distanje mlevenog mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, ali postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, a zbog toga jelo neće biti ukusno.

Stavite mrvicu ovog sastojka u mleveno meso: Punjene paprike, sarme, ćufte i druga jela biće mnogo sočnija!

Shutterstock

 

Kako bi to sprečile, profesionalni kuvari koriste jedan trik. U mleveno mesio prilikom dinstanja stave malo sode bikarbone. Treba staviti na 500 g mlevenog mesa 1/3 kašičice sode bikarbone pre dinstanja. Promešati, ostaviti da odstoji 15 minuta, a onda meso izdinstati. Zahvaljujući tome, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko.

Sodu bikarbonu stavite i u meso za gulaš koje je iseckano na komadiće, na isti način, pre dinstanja. U ovom slučaju treba staviti 1 kašičicu sode bikarbone na 500 g mesa.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading