Priuštite sebi doručak ili desert koji podseća na detinjstvo - savršeno kremasti sutlijaš.
Recept smo pronašli u kuvaru staroj skoro pola veka, zbog čega je način pripreme pomalo arhaičan. Upravo je to čar!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Pre 50-ak godina pretpostavljalo se da su iskusne domaćice razvile poseban osećaj za procenu, pa fokus nije bio na merenju i temperaturi. Pirinač treba kuvati u mleku na laganoj vatri i povremeno proveravati da li je upio mleko. piše Miss7.

Shutterstock
Naravno, uz nekoliko dodataka, možete ga pretvoriti iz staromodnog doručka u izvanredan desert. U mleko možete dodati mahunu vanile, cimet, rum, kafu, pa čak i otopljenu čokoladu, a zatim umešati suvo voće, orahe, džem, voćne prelive...
Bakin sutlijaš
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 750 ml mleka
- 4 kašike šećera
- prstohvat slane vode
Priprema: Prokuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim ga ocedite. Mleko posolite, stavite na vatru i sačekajte da provri, pa dodajte pirinač. Kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne upije mleko i ne mešajte. U vrući pirinač dodajte šećer i pažljivo promešajte viljuškom da zrna ostanu cela.
Bonus video:
Možda vas zanima…
