Recept za punjene paprike sa piletinom je veoma lak i jednostavan, a njihov ukus je ono što će vas sigurno osvojiti na prvi zalogaj.
I zdravo i ukusno!
Postoje razne verzije punjenih paprika. One mogu biti posne ili punjene sa raznim filovima poput krompira, tunjevine i sl. Međutim, paprike punjene piletinom su zaista posebnog ukusa i želećete da ih stalno pravite. Možda ne spadaju u dijetalne recepte, ali za razliku od klasičnih punjenih paprika sa crvenim mesom, Piletina sadrži više proteina i hranljivih materija i nije toliko masna što je čini i lakšim za želudac. Iako smo svi navikli na tradicionalnu kombinaciju mlevenog mesa i paprike, kombinacija sa piletinom je preukusna opcija. Osim toga, ovaj obrok će vas držati sitim, ističe Lepota i Zdravlje.
Zdrav obrok za kratko vreme
Recept za ovaj tip punjenih paprika je veoma brz, treba vam skoro manje od pola sata, a imaćete zdrav obrok koji će vas brzo zasititi. Piletina je bogata proteinima, a uz nju pirinač takođe doprinosi njihovom unosu. Proteini su važni za obnovu mišića, a osim toga, duže ćete osećati sitost. Takođe, veća konzumacija pilećeg mesa umesto crvenog smanjuje rizik od srčanih bolesti i određenih vrsta rakova.
Sa druge strane, paprike su bogate vlaknima što donosi zdravlju probavnog sistema. Pored toga imaju visoku koncentraciju vitamina C, vitamina A, vitamina B6, folne kiseline i kalijuma, ali one sadrže i antioksidanse poput beta-karotena i flavonoida.
Nutritivna vrednost
Paprike punjene piletinom imaju oko 1700 kcal što je prouzrokovano većom količinom pilećeg mesa. Ovo se odnosi na celokupan obrok. Sa druge strane, obrok je pun proteina, dok ne obiluje sa velikom količinom ugljenih hidrata, pa ovo nije loša opcija za one koji su se odlučili na ishranu sa smanjenim unosom ugljenih hidrata.
Recept za paprike punjene piletinom:
Sastojci:
- 2-3 paprike
- 1 kg mlevene piletine
- 1 srednji crni luk
- 150 g kuvanog pirinča
- Začini po ukusu (crvena paprika, beli luk u prahu i crni biber)
- Maslinovo ulje
- Malo mocarela sira
Priprema: Isecite paprike na pola i očistite ih od semena. U jednu posudu dodajte iseckani crnu luk, piletinu, pirinač, začine i maslinovo ulje. Sve dobro izmešajte. Napunite paprike filom. Pecite ih u vazdušnoj fritezi 10 minuta na 190 stepeni ili u rerni na 180 stepeni Celzijusa. Izvadite ih, pospijte rendanim mocarela sirom i vratite u fritezu ili rernu na još 3-4 minuta.
Bonus video: