Božanstvena krem supa: Krompir i praziluk su klasičan spoj, najnovija kombinacija ukusa će vas raspametiti!

Vesti 10.01.2024 18:45 0

Priprema traje manje od pola sata, a sastojci su dovoljni za 5 izdašnih porcija...

krem supa

Profimedia

Tanjir krem supe će vas zagrejati, zasititi i razveseliti, a priprema neće oduzeti mnogo energije.

Čorba od krompira i praziluka je klasična, ali predlažemo da probate još bolju kombinaciju praziluka i pastrnjaka. Zemljani ukus paškanata će mu dati posebnu aromu i teksturu, zbog čega ćete se jednom nedeljno vraćati ovom receptu.

Priprema traje manje od pola sata, a sastojci su dovoljni za 5 izdašnih porcija, piše Miss7. Ostatak, ako nekim čudom ima, možete sačuvati u frižideru za sledeći dan. 

čorba

Shutterstock

 
Krem supa od praziluka i paškanata

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 velika praziluka 
  • 6 srednjih paškanata 
  • 2 kašičice soli 
  • crni biber 
  • 1 lovorov list 
  • 1 kašičica kurkume 
  • 4 čena belog luka
  •  1,5 l bujona

Postupak: Praziluk prvo operite, očistite i isecite na komade veličine centimetar. Zatim operite, ogulite i isecite pastrnjak na jednako velike komade. U tiganju sa debelim dnom zagrejte maslinovo ulje i dodajte pastrnjak i praziluk. Dobro promešajte, posolite i pobiberite. Držite na srednjoj vatri oko 15 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte seckani beli luk, lovorov list i kurkumu, promešajte i pojačajte vatru. Dodajte bujon i sačekajte da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se krčka 10 minuta. Supu izblendajte u blenderu ili ručnim mikserom, pa vratite na vatru i kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite toplo!

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading