Tanjir krem supe će vas zagrejati, zasititi i razveseliti, a priprema neće oduzeti mnogo energije.
Čorba od krompira i praziluka je klasična, ali predlažemo da probate još bolju kombinaciju praziluka i pastrnjaka. Zemljani ukus paškanata će mu dati posebnu aromu i teksturu, zbog čega ćete se jednom nedeljno vraćati ovom receptu.
Priprema traje manje od pola sata, a sastojci su dovoljni za 5 izdašnih porcija, piše Miss7. Ostatak, ako nekim čudom ima, možete sačuvati u frižideru za sledeći dan.
Krem supa od praziluka i paškanata
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 velika praziluka
- 6 srednjih paškanata
- 2 kašičice soli
- crni biber
- 1 lovorov list
- 1 kašičica kurkume
- 4 čena belog luka
- 1,5 l bujona
Postupak: Praziluk prvo operite, očistite i isecite na komade veličine centimetar. Zatim operite, ogulite i isecite pastrnjak na jednako velike komade. U tiganju sa debelim dnom zagrejte maslinovo ulje i dodajte pastrnjak i praziluk. Dobro promešajte, posolite i pobiberite. Držite na srednjoj vatri oko 15 minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte seckani beli luk, lovorov list i kurkumu, promešajte i pojačajte vatru. Dodajte bujon i sačekajte da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se krčka 10 minuta. Supu izblendajte u blenderu ili ručnim mikserom, pa vratite na vatru i kuvajte još nekoliko minuta. Poslužite toplo!
Bonus video: