Harmonika nije samo instrument: Ovaj krompir ne svira ali govori jezik vašeg srca, spremite ga za večeru i uživajte!

Vesti 10.01.2024 17:27 0

Harmonika krompir jedno je od najpopularnijih jela na planeti...

krompir

Shutterstock

Danas smo odabrali savršen recept za sve sladokusce – harmonika krompir sa sirom i slaninom. Lako se priprema a ukus je fantastičan.

Harmonika krompir jedno je od najpopularnijih jela na planeti. Pojedini recepti za pripremu ovog ukusnog jela koji su objavljeni na internetu imaju i milione pregleda. Kada jednom probate ovo jelo, biće vam potpuno jasno zašto je to tako.

krompir

Shutterstock

 
Jednostavno i preukusno jelo

Volimo sve što je jednostavno, ne zahteva puno vremena i pritom je veoma ukusno. Naročito ako smo proveli dane u kuhinji spremajući prazničnu ili slavsku trpezu. Sad nam treba nešto brzo i lako. Zato nas je harmonika krompir toliko oduševio, piše Lepota i Zdravlje.

Možete da ga pripremite na bezbroj načina. Sve što imate u frižideru, možete koristiti za pripremu ovog jela. Najpopularnija je vrijanta kombinacija krompira sa slaninom i sirom, a može se pripremati i sa: šunkom, kobasicom, kulenom i raznim začinima, crnim i belim lukom… A mnogi vole harmonika krompir samo sa sirom. Ne možete pogrešiti – šta god da stavite, a da je po vašem ukusu – dobro je. 

Jedan od video recepata za pripremu harmonika krompira koji ima ogroman broj pregleda pronašli smo na Tiktok-u:

 

 

Recept za harmonika krompir

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 150 g slanine
  • 200 g punomasnog sira po izboru
  • malo parmezana
  • malo ulja
  • so i biber po ukusu
  • malo origana ili drugog začinskog bilja, po ukusu

Priprema: Oljuštite krompir i zasecite ga kao harmoniku (pogledajte fotografiju i prethodni video). To možete uradit tako što ćete krompir staviti između dve varjače. Iseći ga na tanke kriške i posoliti i pobiberiti.
Između kriški krompira, naizmenično, stavljajte slaninu isečenu na tanke šnite i sir isečen na tanke kriške. Pospite krompir uljem i začinskim biljem. Ako volite, možete posuti i tucanom ljutom papričicom. Poređajte krompir u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu činiju i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni  35-40 minuta. Pred kraj pečenjam pospite krompire rendanim parmezanom i još malo zapecite. Služiti toplo.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading