Šta spremiti za ručak? Bez dileme- zapečeni krompir sa sirom i jajima, preukusan, jeftin i sprema se za tren!

Vesti 09.01.2024 13:43 0

Osim sira i jaja, u ovo jelo možete dodati iseckanu kobasicu, slaninu, kulen ili šinku...

krompir

Shutterstock

Ako ste se umorili od pripreme komplikovanih jela za praznike, danas pripremite jedno brzo i preukusno jelo – zapečeni krompir sa sirom i jajima.

Najjednostavnija jela, često su i najukusnija. A upravo je to slučaj sa zapečenim krompirom koji se može pripremiti na milion načina. Mi smo odabrali onaj najjednostavniji – sa sirom i jajima. A osim sira i jaja, možete dodati i slaninu, praziluk i drugo povrće – po ukusu. Ručak koji se spremi za tili čas i pojede i poslednja mrvica.

Jednostavno i preukusno

Ne morate potrošiti sate i sate svog dragocenog vremena da biste pripremili ukusan ručak koji će svakoga zadovoljiti. Niti potrošiti puno novca na sastojke. Zato volimo zapečeni krompir sa sirom i jajima – jednostavno, brzo i jeftino jelo, piše Lepota i Zdravlje

Osim sira i jaja, u ovo jelo možete dodati iseckanu kobasicu, slaninu, kulen ili šinku. Ili ako vam je preostalo pečenog ili kuvanog mesa od prethodnog dana. Ako želite, možete dodati i povrće. Malo pasiranog belog luka i sitno iseckanog praziluka daće zapečenom krompiru poseban šmek.

Umesto mleka, da bude još ukusnije i kremastije, možete dodati pavlaku za kuvanje. Jednostavno, sa ovim jelom ne možete pogrešiti.

I na TikTok-u možete pronaći različite recepte za pripremu zapečenog krompira, a nama se dopao sledeći:

 

 

Recept za zapečeni krompir sa sirom i jajima

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 1 šolja narendanog punomasnog sira ili nekog drugog kojeg već imate pri ruci
  • 4 jaja
  • 1/2 šolje mleka
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Krompire oljuštite, dobro operite, isecite na tanke kolutove, posolite i pobiberite. Umutite jaja, mleko i malo soli. U podmazanu vatrostalnu činiju poređajte polovinu krompira. Preko rasporedite polovinu sira, pa to prelijte polovinom umućenog mleka i jaja.
Zatim poređajte drugu polovinu krompira, pa preostali sir i to prelijte ostatkom umućenog mleka i jaja. Pobiberite. Pecite u zagrejanoj rerni 35-40 minuta. Služiti toplo.  

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading