Trik za lakše čišćenje snega: Stavite ovo na lopatu i uradićete to brzo, neće stići ni prsti da vam se smrznu!

Vesti 10.01.2024 13:39 0

Neizbežna aktivnost ovih dana je čišćenje snega - ispred zgrade u kojoj živite ili radite, oko kuće, u dvorištu... Evo kako da to bude brzo.

sneg

Shutterstock

Čišćenje snega je neizbežna aktivnost ovih dana u našoj zemlji. Međutim, to nije nimalo lako – napolju je hladno, sneg je veliki, a led ispod njega... Postoji trik kojim ćete to brže uraditi, nećete vam se ni prsti smrznuti ni obuća nakvasiti koliko će biti brzo. Potrebna vam je samo jedna namirnica iz kuhinje koju sigurno imate.

Lopatu za čišćenje snega namažite sa obe strane jestivim uljem i sneg će samo skliznuti s nje kada ga podignete. Neće biti potrebe da mnogo zamahujete lopatom i mučite se. Držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite sneg kako ne biste oštetili površinu staze, puta ili dvorišta. Važno je i da lopatu držite što bliže telu. Biće vam lakše, smanjićete pritisak, a time i rizik od povrede ruku, ramena i leđa.

Takođe, lakše ćete očistiti sneg ako ga bacate sa strane nego da gurate sve veću gomilu snega ispred sebe. A pre nego što očistite stazu ili dvorište, skinite sneg sa oluka, terase, kola, kako kasnije ne biste zatrpali snegom ono što ste već očistili.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading