Brzo sušenje mokre obuće: Magično rešenje za čizme i patike natopljene vodom!

Vesti 09.01.2024 12:41 0

Kada napada sneg, ili još gore, kada počne da se topi, šta god da obujete natopiće se vodom. Evo kako da obuću brzo osušite bez posledica.

obuća

Shutterstock

Izvadite pertle i uložak

Kad dođete kući obuću očistite od prljavštine. Skinite pertle i izvadite uložak ako je moguće. Tako će se brže osušiti, a sprečićete deformisanje obuće i stvaranje neprijatnog mirisa. Obrišite unutrašnjost cipela suvom krpom ili papirnim ubrusom.

Napunite ih novinama ili pirinčem

Pirinač i novine odlično upijaju vlagu. Napunite stare pamučne čarape pirinčem i stavite ih u obuću. Ili zgužvajte 2,3 strane starih novina i ugurajte unutra. Ukoliko primetite da su posle izvesnog vremena novine mokre, zamenite ih suvim. Obuću ne treba držati blizu grejalice, radijatore niti sušiti fenom, jer se tako može oštetiti.

obuća

Shutterstock

 

Podignite ih

Kada mokra obuća stoji na podu, voda će se slivati u đon i ostati tu nakupljena, zbog čega bi mogao da se iskrivi, ali i da se stvori neprijatan miris. Zato podignite obuću tako da može da se osuši cela. Idealno je da je stavite na rešetkasti stalak za obuću, ako ga imate, a možete i na sušač za veš.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading