Sastojci povrće:
- -4 kg paprike
- -3 kg šargarepa
- -3 kg karfiola
Začini:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- - Po ukusu, peršun
- - Beli luk po ukusu
Zaliv:
- - 1/2 l ulja
- -1 litar sirćeta
- - 300 g soli
- -300 g šećera
- -1 (10 g) salicil
Priprema
Povrće iseckajte i stavite u veću činiju, dodajte seckani peršun i beli luk (bolje da ih dodate kasnije) i zalijte.
Ostavite poklopljeno 1 dan, za to vreme povremeno mešajte rukom i punite tegle tako što ćete zahvatiti povrće sokom i kada se tegla ne napuni pritisnuti da povrće pusti sok (imam malu kutlaču i punim ga i pritisnite) i kada napunite teglu i tečnost prekrije povrće, stavite plastične šipke da pritisnete povrće i zatvorite tegle.
Posluženje
Beli luk i peršun sam stavila kada sam poređala, između redova povrća jer tečnost dobija boju ako se peršun stavi odmah. Koristila sam alkoholno sirće.
