Zimska fantazija: Carska salata, bez kupusa i zelenog paradajza, apsolutni hit uz svaki ručak

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 23.12.2023 10:33 0

Ova salata se lako pravi, a sigorno će vam postati najdraža u zimskim danima

carska salata u tegli

Shutterstock

Sastojci povrće:

  • -4 kg paprike
  • -3 kg šargarepa
  • -3 kg karfiola

Začini:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • - Po ukusu, peršun
  • - Beli luk po ukusu

Zaliv:

  • - 1/2 l ulja
  • -1 litar sirćeta
  • - 300 g soli
  • -300 g šećera
  • -1 (10 g) salicil

Priprema

Povrće iseckajte i stavite u veću činiju, dodajte seckani peršun i beli luk (bolje da ih dodate kasnije) i zalijte.

Ostavite poklopljeno 1 dan, za to vreme povremeno mešajte rukom i punite tegle tako što ćete zahvatiti povrće sokom i kada se tegla ne napuni pritisnuti da povrće pusti sok (imam malu kutlaču i punim ga i pritisnite) i kada napunite teglu i tečnost prekrije povrće, stavite plastične šipke da pritisnete povrće i zatvorite tegle.

Posluženje

Beli luk i peršun sam stavila kada sam poređala, između redova povrća jer tečnost dobija boju ako se peršun stavi odmah. Koristila sam alkoholno sirće.

Komentari (0)
Loading