Jeftin ručak od 3 namirnice: Posne sarme za koje se recept prenosi sa kolena na koleno, a imaćete spremno jelo i za sutra!

Vesti 03.12.2023 13:06 0

Sarma sa prazilukom i pirinčem je starinsko jelo koje je neizostavno na trpezi u vreme posta. Dajemo vam proveren recept.

ručak

Shutterstock

Sastojci:

1 srednja glavica kiselog kupusa

200 g pirinča

100 ml ulja

1 praziluk

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

kupus

Shutterstock

 

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvojite listove. Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Odozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading