Jeftin ručak od 3 namirnice: Posne sarme za koje se recept prenosi sa kolena na koleno, a imaćete spremno jelo i za sutra!

Vesna Vukadinović Vesti 03.12.2023 13:06 0

Sarma sa prazilukom i pirinčem je starinsko jelo koje je neizostavno na trpezi u vreme posta. Dajemo vam proveren recept.

ručak

Shutterstock

Sastojci:

1 srednja glavica kiselog kupusa

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

200 g pirinča

100 ml ulja

1 praziluk

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

kupus

Shutterstock

 

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvojite listove. Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Odozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)