Od biljnog mleka i bez jaja možete napraviti odličan puding! Dokaz za ovu tezu je ovaj brzi recept sa ovsenim mlekom, za koji vam je potrebno samo 15 minuta.
Možete je poslužiti odmah, dok je još topla, ili kada se dobro ohladi. Ako više volite ohlađen puding, obavezno ga prekrijte plastičnom folijom da se ne stvori korica, piše Miss7. Možete ga čuvati u frižideru do 3 dana!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

unsplash.com
Puding sa ovsenim mlekom
Sastojci:
- 60 g šećera
- 30 g kakaoa
- 2 kašike gustina
- prstohvat soli
- 500 ml ovsenog mleka
- 120 g crne čokolade
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema: U posudi na laganoj vatri pomešajte šećer, kakao, gustin i so. Postepeno dodajte mleko i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Nastavite da kuvate na laganoj vatri i mešajte narednih 5 do 10 minuta da se smesa zgusne. Kada primetite mehuriće, dodajte čokoladu i mešajte još pola minuta. Sklonite sa vatre i umešajte vaniliju. Sipajte puding u činije i odmah poslužite ili dobro ohladite.
Bonus video: