Ukusni zalogaji od lisnatog testa idealan su izbor za praznična druženja. Priprema je jednostavna, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, malo truda i dobre volje.
Sastojci:
500 g lisnatog testa (1 pakovanje)
1 jaje umućeno sa 1 kašikom vode
1 pakovanje mocarele
50 g istopljenog putera
50 g rendanog parmezana
1 kašika iseckanog bosiljka
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašika iseckanog ruzmarina
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Mocarelu isecite na komadiće. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite oklagijom oba komada testa, a zatim ga isecite na kvadrate veličine 5 cm (biće ih oko 30). Na svaki stavite komad mocarele, pa oko sira obmotajte testo formirajući lopticu. Ređajte ih u pleh u obliku jelke. Počnite od vrha, gde ćete staviti jednu, pa na dole pravite redove. Treba loptice da budu jedna pored druge i da se dodiruju. Premažite ih jajetom i pecite dok ne porumene, oko 20 minuta. Pomešajte puter, parmezan i začinsko bilje i premažite ispečenu jelku.
Bonus video: