Ukusni zalogaji od lisnatog testa idealan su izbor za praznična druženja. Priprema je jednostavna, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, malo truda i dobre volje.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
500 g lisnatog testa (1 pakovanje)
1 jaje umućeno sa 1 kašikom vode
1 pakovanje mocarele
50 g istopljenog putera
50 g rendanog parmezana
1 kašika iseckanog bosiljka
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašika iseckanog ruzmarina

Shutterstock
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Mocarelu isecite na komadiće. Na pobrašnjenoj podlozi rastanjite oklagijom oba komada testa, a zatim ga isecite na kvadrate veličine 5 cm (biće ih oko 30). Na svaki stavite komad mocarele, pa oko sira obmotajte testo formirajući lopticu. Ređajte ih u pleh u obliku jelke. Počnite od vrha, gde ćete staviti jednu, pa na dole pravite redove. Treba loptice da budu jedna pored druge i da se dodiruju. Premažite ih jajetom i pecite dok ne porumene, oko 20 minuta. Pomešajte puter, parmezan i začinsko bilje i premažite ispečenu jelku.
Bonus video:
Možda vas zanima…
