Greje i dušu i telo: Riblja čorba po tradicionalnom receptu, sjajno predjelo za otvaranje apetita

Vesti 26.12.2023 13:29 0

Na vama je samo da počnete da pripremate...

riblja čorba

Shutterstock

Riblja čorba je prava gurmanska poslastica koju volite ili ne volite. Na sreću, obožavamo je!

Brza, jednostavna i apsolutno ukusna riblja čorba je odlično predjelo za podsticanje apetita. Sveži riblji fileti u kombinaciji sa belim vinom, crnim lukom, belim lukom i paradajzom lepo će se uklopiti u loncu. Na vama je samo da počnete da pripremate, a zatim da uživate u divnim mirisima i ukusima, piše Miss7.

Riblja čorba (za 4 osobe)

Sastojci:

  • 500 g fileta bakalara ili čvršće bele ribe po želji
  • 1 crveni luk
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 100 g svežeg peršuna, seckanog
  • 100 g svežeg paradajza, iseckane
  • 2 kašičice koncentrata paradajza
  • 150 ml belog suvog vino
  • 1 kašičica timijana
  • 300 ml ribljeg temeljca
  • so i biber po ukusu

Postupak: U dubokoj šerpi zagrejati maslinovo ulje. Dodajte seckani luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckani beli luk i peršun i dinstajte još nekoliko minuta. Dodati paradajz i koncentrat paradajza i kuvati na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Dodajte riblji temeljac, belo vino, timijan i so i biber po ukusu. Dodajte riblje filete i pustite da se sve zajedno kuva na laganoj vatri dok se riba ne skuva. Poslužite uz prepečeni hleb. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading