Trik koji vam treba odmah: Evo kako najbrže oprati pleh za mafine, nova tura poslastica ne mora dugo da čeka!

Vesti 24.12.2023 09:28 0

Verujemo da ne želite ni da pečete novu turu mafina u kalupu na kome su ivice pune zapečenih mrvica od prethodne upotrebe...

pleh

Shutterstock

Pleh za mafine je koristan alat u kuhinji jer se može koristiti za pripremu poslastica od lisnatog testa, malih pita i doručka sa jajima. Lista primena je duga, ali česta upotreba i neadekvatno održavanje mogu brzo da je unište. Ako imate dobar i skup kalup koji ne želite tek tako da zamenite, posvetite mu nekoliko minuta svog vremena.

pleh

unsplash.com

 

Sapun i ispiranje u hladnoj vodi nisu dovoljni, posebno ako ga koristite i za slane grickalice koje sadrže intenzivnije namirnice poput luka i belog luka. Zaista ne želite da pravite sočne čokoladne mafine i osetite aromu i miris belog luka.

Verujemo da ne želite ni da pečete novu turu mafina u plehu na kome su ivice pune zapečenih mrvica od prethodne upotrebe – jer nije higijenski. Zato sledeći put odvojite 20 minuta za temeljno pranje kalupa, piše Miss7.

Temeljno pranje pleha za mafine

Nakon što ispečete ono za šta koristite kalup, ne isključite rernu, već je podesite na temperaturu od 180 stepeni. U svaku šupljinu dodajte pola kašičice sode bikarbone, napunite toplom vodom i promešajte. Stavite kalup u rernu na 20 minuta, izvadite ga i ostavite da temperatura vode padne na sobnu temperaturu. Isperite kalup pod toplom vodom i operite deterdžentom za pranje sudova. Soda bikarbona će rastvoriti mast i kalup će biti kao nov!

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading