Mekani peškiri za 10 minuta: Uz najlakši trik će biti kao novi, samo obratite pažnju na jednu stvar

Vesti 22.12.2023 21:44 0

Iako koristim belo sirće za pranje peškira, jedini način da ih omekšam trenutno je...

peškiri

Shutterstock

Bez obzira na to koliko ste platili za svoje peškire, oni vremenom gube svoj kvalitet i mekoću nakon pranja u mašini za pranje veša. Stoga nije loše znati trik uz pomoć kojeg ćete omekšati svoje stare peškire.
Peškiri često mogu biti grubi nakon pranja, a uzroci mogu biti tvrda voda, prljavština ili čak omekšivač.

Ovo je greška koju mnogi ljudi prave, misleći da će omekšivač ili neki drugi proizvod pomoći da vaši peškiri budu meki, ali u stvari ovi proizvodi mogu stvoriti problematičan sloj na vlaknima. Iako neverovatno mirišu, daju vlaknima sloj koji ih čini otpornijim na vodu.

Zbog toga se često preporučuje dodavanje belog sirćeta jer ima kisela svojstva koja mogu ukloniti prljavštinu sa peškira. Međutim, ovo ne funkcioniše uvek i znači da ćete potencijalno morati da izdvojite mnogo novca za belo sirće.

Sirće

Shutterstock

 

Međutim, postoji jednostavnije rešenje za izbegavanje sredstava. Kako prenosi Mirror.uk, jedna žena je podelila savet uz pomoć kojeg je rešila ovaj problem za samo 10 minuta.

"Iako koristim belo sirće za pranje peškira, jedini način da ih omekšam trenutno je da ih osušim u mašini za sušenje. Tako brzo i lako. Potrebno je samo 10 minuta", objasnila je ona.

Inače, prema nekim brendovima čiji se proizvodi koriste za pranje i održavanje odeće, često preporučuju ovaj trik tako što peškire i drugu odeću odmah nakon pranja stave u mašinu za sušenje veša.

Takođe treba da obezbedite da u mašini za sušenje ima dovoljno prostora da se peškiri osušite što je moguće bolje. Pored toga, poželjno je koristiti nižu temperaturu, što će pomoći u sprečavanju oštećenja vlakana. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading