Granola se iznenađujuće lako pravi - mešate suve sastojke, mešate mokre sastojke, kombinujete ih, pečete i voila! S obzirom da može da sadrži mnogo različitih sastojaka, uvek oduševi svojom aromom i ukusom.
Božićna granola sa začinima i aromom donosi miris praznika u vaš dom! Nakon što se ispeče, stavlja se u tegle sa posebnom etiketom, trakom i tanjirom sa porukom, piše Miss7.
Božićna granola
Sastojci:
- 3 šolje ovsene kaše
- 1 šolja badema
- 1 šolja oraha
- 3/4 šolje sušenih brusnica
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 3 kašike melase
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/2 kašičice kora pomorandže
- so
Počnite mešanjem zob sa ostalim suvim sastojcima - orašastim plodovima, brusnicama, šećerom i začinima - u velikoj posudi. Po želji možete iseckati orahe na manje komade. Zatim pomešajte vlažne sastojke u maloj posudi. Koru pomorandže narendajte i dodajte mokrim sastojcima. Zatim temeljno pomešajte mokre i suve sastojke. Smesu sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite, pa pecite u rerni zagrejanoj na 160°C (uz pomoć ventilatora) 20 minuta uz povremeno mešanje. Kada je granola pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim odložite u staklene posude.
Bonus Najžena: