Pripremite lagani biskvit sa pomorandžom i maslinovim uljem koji će poslužiti kao doručak, užina i desert
Priprema će vam oduzeti oko 15 minuta, a ostatak posla će obaviti vaša rerna. To znači da mešanje ovog deserta možete da ugurate u svoj raspored čak i tokom radne nedelje.
Ohlađenu tortu čuvajte u kutiji za torte sa poklopcem ili je narežite i čuvajte u plastičnoj posudi. Tako će ostati sočno i puhasto do sledećeg dana, piše Miss7
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kuglof od pomorandže i maslinovog ulja
Sastojci:
- 2 pomorandže
- 4 velika jaja
- 300 g šećera
- 120 ml maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Postupak: Zagrejte rernu na 175 stepeni. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite puterom. Narendajte koru od pomorandže. Trebaće vam oko dve pune kašike kore. Iscedite sok od jedne pomorandže, otprilike 100 ml. Izmiksajte jaja sa šećerom u lepu i gustu smesu. Postepeno sipajte ulje, dodajte koru pomorandže i nastavite da miksate. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Sipajte sok od pomorandže i vanilu i lagano promešajte mešavinu lopaticom. Sipajte testo u pripremljen kalup i pecite oko 40 minuta, dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista.
Bonus Najžena: