Kuglof sa tajnim sastojkom: Ukus fenomenalno aromatičan, priprema nikad brža, šta ćete više?

Vesti 20.12.2023 17:43 0

U duhu praznika...

kuglof

Shutterstock

Pripremite lagani biskvit sa pomorandžom i maslinovim uljem koji će poslužiti kao doručak, užina i desert
Priprema će vam oduzeti oko 15 minuta, a ostatak posla će obaviti vaša rerna. To znači da mešanje ovog deserta možete da ugurate u svoj raspored čak i tokom radne nedelje.

Ohlađenu tortu čuvajte u kutiji za torte sa poklopcem ili je narežite i čuvajte u plastičnoj posudi. Tako će ostati sočno i puhasto do sledećeg dana, piše Miss7

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile)

 

Kuglof od pomorandže i maslinovog ulja

Sastojci:

  • 2 pomorandže
  • 4 velika jaja
  • 300 g šećera
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 250 g brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Postupak: Zagrejte rernu na 175 stepeni. Kalup za kuglof namastite i pobrašnite puterom. Narendajte koru od pomorandže. Trebaće vam oko dve pune kašike kore. Iscedite sok od jedne pomorandže, otprilike 100 ml. Izmiksajte jaja sa šećerom u lepu i gustu smesu. Postepeno sipajte ulje, dodajte koru pomorandže i nastavite da miksate. Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Sipajte sok od pomorandže i vanilu i lagano promešajte mešavinu lopaticom. Sipajte testo u pripremljen kalup i pecite oko 40 minuta, dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista.  


Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading