Kuvari su otkrili genijalan trik: Evo kako da vam ulje ne prska po šporetu dok pržite ribu, treba vam jedan začin

Vesti 18.12.2023 15:58 0

Ribanje ulja koje je isprskalo ceo šporet, pola radne ploče i kuhinjskog ormarića iznad, nije ni zabavno ni lako. Bolje je da sprečite da se to desi.

žena kuva

Shutterstock

Čišćenje ulja koje isprskalo šporet i sve oko njega posle prženja ribe nije lak posao. Na sreću, postoje sjajni trikovi koji će pomoći da se to ne desi ili bar da ulje prska u mnogo manjoj meri.

Umesto da, kao i obično, stavite tiganj na šporet da se zagreje, pa tek u vruć dodate ulje, a onda u vrelo ulje ribu ili nešto drugo što želite da ispržite, pre nego što spustite hranu u tako zagrejan tiganj, malo posolite ulje, piše „allrecipes“. U vrelo ulje dodajte samo prstohvat solii sačekajte da se rasprši, odnosno stvori mehuriće. Nemojte dodavati previše, jer ćete pokvariti ukus hrane.

Kako bi ulje manje prskalo, potpuno osušite povrće ili meso koje ćete pržiti tako što ćete ga obrisati papirnim ubrusom. Sadržaj vode u hrani koja se meša s vrelim uljem glavni je krivac za prskanje.

Pohovanje hrane takođe sprečava prskanje, jer brašno i prezle upiju višak tečnosti iz hrane pre nego što se spusti u vrelo ulje.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading