Stočić za kafu će biti kao nov! Evo kako da uklonite bele fleke od vode pomoću sastojaka iz kuhinje

Vesti 05.12.2023 12:11 0

Bele fleke na drvenom nameštaju, poput stočića za kafu ili trpezarijskog stola koje nastaju od mokrih čaša izgledaju ružno i čine da nameštaj izgleda staro i pohabano.

sto

Shutterstock

Pre nego što sto izbacite iz kuće i kupite nov, probajte da ih uklonite pomoću ovih proizvoda koje imate u kući. A sledeći put ne zaboravite da koristite podmetače za čaše.

Majonez kao upijač vode

Veovali ili ne, majonez je jedan od najefikasnijih načina za uklanjanje fleka od tečnosti sa drvenog nameštaja. Ulje iz ove namirnice će upiti vlagu iz drveta. Stavite malo majoneza na papirni ubrus i namažite fleku. Ostavite da odstoji 2-3 sata, a najbolje preko noći. Sutradan čistom suvom krpom istrljajte to mesto da uklonite majonez. Sto će biti kao nov!

Mešavina sirćeta i maslinovog ulja

U manjoj činiji pomešajte jednake količine alkoholnog sirćeta i maslinovog ulja. Nanesite ovu mešavinu na bele fleke pomoću suve krpe. Nežno trljajte u pravcu šara na drvetu dok mrlja ne nestane. Sirće će očistiti fleku, a maslinovo ulje deluje kao sredstvo za poliranje. Na kraju to mesto obrišite čistom suvom krpom.

sto

Shutterstock

 

Osušite mrlje fenom

Najbolje rešenje za sveže mrlje od tečnosti je sušenje fenom. Uključite fen da duva na najjače, usmerite ga na flekavo mesto na stolu i sušite dok beli krug ne nestane. Zatim ispolirajte to mesto maslinovim uljem – nanesite malu količinu na čistu krpu i istrljajte. Ustvari, najbolje je da ispolirate ceo sto, kako bi zablistao.

Istrljajte pastom za zube

Za ovo možete da upotrebite samo običnu belu pastu za zube (nikako ne koristite one gelaste, šarene, u boji i za izbeljivanje zuba). Veću količinu paste istisnite na čistu krpu i nanesite preko fleke na stolu. Trljajte dok je potpuno ne uklonite. Ostatke paste očistite sa stola pomoću druge suve krpe ili papirnog ubrusa.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading