Jedna strana aluminijumske folije je mat, a druga strana je sjajna. Da li ste nekada pomislili na to koja strana folije je “prava” i koja će najbolje obaviti ono što vam je potrebno?
Sjajna i mat strana folije nastale su zbog procesa proizvodnje, u poslednjoj fazi, kada dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vreme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, a druga ostaje mat.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ali, nije svejedno kako se koriste. Kada sjajnu stranu folije okrenete prema hrani koju pečete, unutra će se povećati temperatura pečenja. Ako želite da očuvate toplotu hrane treba da je upakujete u aluminijusmku foliju tako da sjajna strana bude okrenuta ka hrani. Dakle, mat strana služi za čuvanje hladnih namirnica.
Ipak, bez obzira na ova pravila, folija će odlično da vas posluži koju god stranu da okrenete ka hrani.
Bonus video:
Možda vas zanima…
