Ovako se po bontonu jede grašak: Čak 6 miliona ljudi je pogledalo ovaj snimak i ne mogu da veruju da je to pravilno!

Vesti 04.12.2023 15:20 0

Ako grašak nije čorbast, već su poslužena kuvana zrna na tanjiru, često je problem pokupiti ih priborom za jelo bez rasipanja. Evo kako se to pravilno radi.

grašak

Shutterstock

Sve se dodatno komplikuje kada ste u gostima ili u restoranu, pa ne želite da ispadnete smešni, nevešti ili nekulturni. Zbog toga je poznati britanski influenser Vilijam Hanson odlučio da snimi video i pokaže kako se po bontonu jede grašak.

U videu, koji je do sada sakupio skoro šest miliona pregleda na TikToku, Vilijam pokazuje koliko je nezgodno, nepraktično i neuredno ako viljuškom zahvatimo veliki broj zrna graška odjednom, pa pokušamo da ih prinesemo ustima. Ono što će se sigurno desiti dok viljušku budemo podizali jeste da će se veliki broj zrna rasuti po stolu, a to ne želimo nikako, zar ne?

Zbog toga je praktičnije, objašnjava Vilijam, da desnom rukom držimo nož i koristimo kao „zid“ preko kojeg grašak ne može van tanjira, a onda viljuškom ubodemo nekoliko zrna i elegantno ih pojedemo.

 

 

Video je postao toliko viralan da je ispod njega osvanulo čak 11.500 komentara, a većina je bila šokirana prizorom.

Dok jedni nisu mogli da veruju da su do sada grašak jeli na pogrešan način ili, pak, kašikom, drugi su se pitali koliko vremena im je potrebno da pojednu jedan tanjir ako budu pratili njegov primer.

„Zamisli da ovako jedeš grašak na poslu tokom pauze za ručak. Šef bi poludeo“, „Šest meseci kasnije i ja ovako i dalje jedem tanjir graška“, „Ko, za ime Boga, izmišlja ova pravila“, „Nema šanse da ovo radim“, „Uzmeš kašiku i zahvatiš 1000 zrna odjednom“, pisalu su u komentarima ljudi.

Da li ste vi nekada videli nekog da se pridržava ovog pravila?

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading