Kako da brzo odledite meso: Možete to da uradite za 10 minuta, a jedan način koji većina domaćica koristi nije bezbedan

Vesti 30.11.2023 18:53 0

Ručak može brzo da bude gotov ako imate sveže meso. Ali kada treba da ga odledite, to može da potraje. Zato je dobro znati najbrže načine, ali i one koji su zdravi.

meso

Shutterstock

U mikrotalasnoj za 10 minuta

Najbrže će se na ovaj način odlediti manji komadi, kao što su pileće grudi. Ako mikrotalasna nema opciju odmrzavanja, uključite je na nisku temperaturu i ostavite meso da omekša. Posle toga meso odmah upotrebite.

U hladnoj vodi za 1 sat

Ovo je najbolji način za zdravo odmrzavanje mesa bez korišćenja mikrotalasne. Stavite meso u plastičnu kesu, istisnite vazduh i vežite dobro kesu da ne propusti vodu. Potopite je u činiju sa hladnom vodom. Posle pola sata promenite vodu. Manji komadi mesa, od oko pola kilograma, odlediće se za manje od jedan sat, dok će za veće komade, od 1-2 kkg biti potrebno nešto više od dva sata.

Kuvajte zaleđeno meso

Kada žurite, kuvajte jelo sa zaleđenim mesom. Potpuno je bezbedno da tako spremate zaleđenu piletinu, ćuretinu, pržite šnicle. Jedino će biti potrebno oko 50 odsto više vremena da se meso skuva ili ispeče i neće moći da ima hrskavu koricu.

Nikako na sobnoj temperaturi

Nije bezbedno da se meso odleđuje u toploj vodi niti da se ostavi na radnoj površini u kuhinji dok se ne odledi. Kada stoji van frižidera duže od dva sata, može da se pokvari.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading