Ne trošite pare na hoblovanje: Izgrebani parket će biti kao nov ako ga prebrišete ovim što sigurno imate u kući

Vesti 30.11.2023 09:18 0

Vremenom se parket izgrebe i ne izgleda lepo koliko god da ga glancate. Pronašli smo odlično rešenje koje je jako jeftino.

žena

Shutterstock

Izgreban parket ne ostavlja dobar utisak i čini da cela kuća deluje zapušteno i staro. Ali postoji lako rešenje. Nema potrebe da zovete majstore i plaćate hoblovanje i lakiranje. Možete i sami da povratite parketu stari sjaj. Da biste popravili ogrebotine potreban vam je samo omekšivač koji sigurno imate u kupatilu.

Sipajte u kofu sa vodom dva čepa omekšivača. Izmešajte da se omekšivač istopi, pa natopite čistu krpu za pod tom mešavinom. Obrišite mesta na parketu gde su ogrebotine. Zatim i ostatak parketa prebrišite ovom mešavinom. Ogrebotine će nestati, a parket će zablistati kao da je juče postavljen. Na isti način možete da prebrišete i laminat, takođe će dobiti sjaj.

Za čišćenje stolarije od PVC-a takođe upotrebite omekšivač. Sipajte u flašu od jedan litar 200 ml omekšivača i ostatak napunite do vrha vodom. Promućkajte dobro da se omekšivač sjedini sa vodom pa obrišite sva vrata i prozore. Cela kuća će zablistati, a i mirisaće fantastično!

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading