Osvežite stari nameštaj: U samo 5 koraka izgledaće kao nov, saveti su zlata vredni

Vesti 25.11.2023 19:03 0

Nameštaj često poprimi sivkastu boju zato što se u meblu zadržava prašina..

nameštaj

Shutterstock

Pred nama su novogodišnji i Božićni praznici kada ćemo imati više vremena da ugostimo prijatelje. Pored bogate praznične trpeze svaka domaćica voli da joj kuća blista i bude cakum-pakum. Ali, koliko god da se trudite da sve temeljno očistite ukoliko imate stari i ishaban nameštaj sve je uzalud.
S obzirom na cene većina ljudi ne može sebi da priušti nov nameštaj zato su zlata vredni saveti kako da ga osvežite da ponovo zablista.

sofa

Tjeerd Kruse / Panthermedia / Profimedia

 

 

Evo 5 saveta kako da za malo para osvežite svoj stari nameštaj.

1. Temeljno usisavanje i pranje

Nameštaj često poprimi sivkastu boju zato što se u meblu zadržava prašina. Prvi korak je temeljno usisavanje a potom i pranje. Ukoliko možete da skidate navlake sa mebla to je sjajna stvar jer ćete ih jednostavno oprati u mašini, osuštiti i vratiti, a vaš nameštaj će biti kao nov.

2. Sprej za kožu

Kožni nameštaj odaje utisak elegancije ali nema ništa gore nego kad se od sedenja ishaba i izgleda jadno i bedno. pronađite u nekoj od prodavnica sprej sa kožu. Najpre mekom krpom detaljno prebrišite namešaj a potom naprskajte sprej i sačekajte da se dobro osuši. Spej će dati novi sjaj vašem kožnom nameštaju, piše Srećna Republika.

3. Maslinovo ulje

Nekoliko kapi maslinovog ulja na krpi učiniće čudo za drvene delove vašeg nameštaja i stolove. Osim to će ga očistiti sitne i fine ogrebotine će nestati kao magijom. Na ovaj način možete prebrisati i trpezarijske stolice. Proverite da li je potrebno da zategnete štafove na stolicama kako biste poboljšali njihovu stabilnost. 

4. Prekrivači i jastuci

Nekad je nameštaj toliko ishaban i star da mu praktično nema pomoći. nemojte očajavati. Ako ništa ne pomaže pronađite zanimljive prekrivače i jastuke. Sada je sezona popusta pa lepe i kvalitetne prekrivače možete kupiti za pristojne pare. Na ovaj način sakrićete sve mane vašeg starog nameštaja, a jastuci u živim bojama će osvežiti celu prostoriju i dati joj potpuno drugačiji izgled.  

 

Bonus video:

 

@najzena.rs NajŽena vam gleda u šolju ☕ Pred vama su tri šoljice kafe. Vi intuitivno odaberite koja vas najviše privlači, pa da vidimo šta će se dešavati u kojoj grupici. Zapratite za part 2 #najžena #gledanjeusolju #fyp #foryou #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading