Jedan ugao u kući magnet je za bogatstvo: Uklonite nameštaj s ovog mesta i stavite cvet

Slobodanka Ćorić Vesti 23.11.2023 17:48 0

Ćošak bogatstva, prema ovoj drevnoj nauci, je onaj deo prostora u domu koji može da usmeri vaš fokus i energiju na kvalitet života

dom

Pexels

Prema feng šuiju, ćošak bogatstva je onaj deo prostora u vašem domu koji usmerava pozitivnu energiju i privlači bogatstvo u vaš život. Pre nego što počnete da primenjujete pravila feng šuija u svom domu, trebalo bi da uzmete u obzir činjenicu da je to u suštini sistem verovanja, a ne siguran način da poboljšate svoje finansije.

Ćošak bogatstva, prema ovoj drevnoj nauci, je onaj deo prostora u domu koji može da usmeri vaš fokus i energiju na kvalitet života. Da bi to uradili, praktičari koriste feng šui mapu zvanu bagua da procene energiju u određenom prostoru.

Deo kuće koji najviše asocira na novac nalazi se krajnje levo od ulaznih vrata. Kada pronađete ugao, važno je obratiti pažnju na stanje prostora. Da li je gužva? Da li skuplja prašinu? Sve ovo govori o vašoj (ne)spremnosti da redovno vodite računa o svojim finansijama. Evo 3 načina na koje možete privući novac:

1. Postavite simbole bogatstva

Možete aktivirati ćošak bogatstva u domu dodavanjem simbola napretka, kao i specifičnih feng šui elemenata. To mogu biti lični simboli onoga što za vas predstavlja prosperitet, ili možete koristiti nešto tradicionalnije, kao što su predmeti zlatne boje, ukrasi ili novčići. Pored zlatnih elemenata, odličan dodatak mogu biti i kristali koji izgledaju luksuzno postavljeni u hodniku, kancelariji ili uglu dnevne sobe. Predlažemo i ametist jer asocira na osećaj obilja i mira.

2. Dodajte predmete koji su napravljeni od drveta ili vode

Ovi predmeti pomažu u unosu dobre energije u dom. Na primer, ako uzmete biljku žada, odnosno biljku novca, dobijate energiju iz drveta. Pored biljaka možete dodati i malu fontanu, samo vodite računa da voda bude čista, jer je prljava i ustajala voda protivna pravilima feng šuija. Ako vam je teško da pronađete predmete koji sadrže vodu, najbolje je da se odlučite za umetnička dela sa slikama vode, piše Sensa Mondo.

3. Popravite polomljene delove

Još jedna ključna tačka za privlačenje novca je čistoća i red. Prema feng šuiju, kuhinja, dnevni boravak i spavaća soba treba da budu uredne, kako bi energija strujala kroz vaš dom. Takođe je važno da se oslobodite nepotrebnih stvari, a oštećene stvari zamenite novima u uglu novca.

 
Komentari (0)
Loading