Kiseli kupus ste presolili: Bez brige, samo dodajte jedno povrće upiće sav višak

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 21.11.2023 09:41 0

Rešenje postoji, a ono je da ne bacite sav kiseli kupus, priroda se pobrinula za to, ima povrća koje upija dosta soli

kiseli kupus

Shutterstock

Većina nas je kiseli kupus ostavila za zimu i onda kada je došlo vreme da ga probate, shvatili ste da je presoljen i da ne možete da pripremite svoje omiljeno zimnicu - sarmu. To se obično dešava kada prvi ili drugi put pripremate kiseli kupus. Vremenom i vežbanjem naučite da pogađate prave proporcije. Ipak, rešenje postoji, a ono je da ne bacite sav kiseli kupus.

Priroda se pobrinula za to, ima povrća koje upija dosta soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz. Da biste popravili presoljeni kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Probušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Na taj način će apsorbovati višak soli. Ali ako vam je kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa nakratko potopite u ključalu vodu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

 
Komentari (0)