Većina ne može da zamisli početak dana bez kafe. Ali ni druženje s prijateljima, opuštanje... Vremenom se od upotrebe na džezvi nataloži kamenac, a stvore se i tamne mrlje od kafe i čaja. Kako bi vaša džezva s unutrašnje strane ponovo zablistala ne morate da koristite specijalizovana sredstva za ribanje, niti da džezvu ribate grubom žicom.
![Soda bikarbona](/data/images/2022-01-27/19714_shutterstock-577880587_iff.jpg?t=1700758122?t=1700758431752)
Shutterstock
Dovoljno je da upotrebite sodu bikarbonu u kombinaciji sa praškom za veš. Oni zajedno čine odlično sredstvo za uklanjanje kamenca i fleka sa emajla. Sipajte dve kašike praška za veš i kašiku sode bikarbone u džezvu, pa dodajte 200 ml vode. Džezvu stavite na ringlu i uključite da se voda zagreje. Kad proključa, kuvajte 5 minuta. Za to vreme će prašak za veš i soda bikarbona ukloniti sve fleke.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-15/103237_shutterstock-1039728490_f.webp?timestamp=1728943200)
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-14/103171_shutterstock-762738523_f.webp?timestamp=1728856800)
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-10/102741_sarma-iz-rerne_f.webp?timestamp=1728511200)
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Ostavite džezvu na vrućoj isključenoj ringli desetak minuta, pa je uobičajeno operite. Biće kao nova! Iznenadićete se kako će zasijati.