Pripremite stolnjake za slavu: Izbelite ih i očistite sve fleke pomoću sastojaka iz kuhinje, biće kao novi!

Vesti 19.11.2023 10:52 0

Ukoliko su vam ostale fleke na stolnjacima koje običnim pranjem ne mogu da se očiste, postoje jednostavni načini da ih uklonite sastojcima iz kuhinje, kao i da izbelite požutele bele stolnjake. Biće spremni za slavu.

žena

Shutterstock

Napravite sredstvo za fleke

Za uklanjanje svih fleka sa stolnjaka i krpa, pomešajte po 1 kašiku sode bikarbone, sirćeta i deterdženta za sudove sa 200 ml tople vode. Natopite fleke ovom mešavinom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Nakon toga istrljajte fleku i ako je potrebno ponovite postupak, pa operite stolnjak ili krpe kao obično.

So skida crveno vino

Pokvasite isflekano mesto toplom vodom, pospite sa mnogo soli da prekrije mrlju, ostavite da odstoji oko pola sata, pa operite.

Masne fleke

Fleke natopite alkoholom ili sirćetom pa stolnjak operite u mašini. Svežu mrlju od masnoće istrljajte polovinom krompira. Svežu fleku pospite brašnom da upije masnoću, ostavite da odstoji, a zatim operite.

Mrlje od voska

Skidaju se pomoću ubrusa i pegle. Stavite ubrus ili salvetu preko voska na stolnjaku i preko njega pređite zagrejanom peglom. Ponavljajte dok se vosak potpuno ne rastopi i prenese na papir. Posle voska ostaju masne fleke - pospite ih brašnom, ostavite da upije masnoću, očetkajte i operite.

Mrlje od kafe

U lavor sipajte vruću vodu, dodajte šolju sirćeta i prašak za veš, pa potopite stolnjak. Ostavite da stoji pola sata, zatim istrljajte fleku i operite stolnjak u mašini kao inače.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading