Iskusni ribolovci kažu da sveža riba treba da ima sledeće osobine:
1. Ima tanak sloj sluzi. Ali ako je sluzi mnogo i sloje je gust, to znači da je riba stajala predugo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
2. Krljušti ribe su sjajne ako je sveža. Kljušti sveže ribe čvrsto su zalepljene za telo i nema otpalih delova.
3. Oči sveže ribe su providne i izbočene. Ako su mutne, to je znak nekog oboljenja.
4. Škrge sveže ribe su bogate boje. Ako je sivkasta, ne kupujte ribu.
5. Uradite brzi test - ribu pritisnuti prstom. Ako od prsta ostane rupa koja se ne vraća u prvobitni položaj, to znači da riba nije sveža.
6. Sveža riba ima karakterističan miris mora ili reke, bez mirisa kiselog ili pokvarenog.
7. Peraja i repovi nisu suvi i presavijeni ili slepljeni.
8. Smrznuta kvalitetna riba ima blede škrge i blago udubljene oči. Ovo je jedina razlika između sveže smrznute ribe.
9. Ne kupujte smrznutu ribu u oštećenom pakovanju. Ako riba ima puno leda, znači da je odmrznuta i ponovo zamrznuta.
10. Ako primetite fleke na telu smrznute ribe, to znači da je dugo stajala pre nego što je zamrznuta. Žućkasta i sivkasta boja smrznute ribe znak je da se ona kvari.
BONUS VIDEO: