Kupujete polovnu odeću? Evo šta treba da uradite pre nego što je obučete i kada je bolje da je ne kupite

Vesti 19.11.2023 16:56 0

Bez obzira na to da li ste neki komad odeće kupili u „second hand“ prodavnici ili putem interneta, potrebno je da ga operete na poseban način pre oblačenja.

žena

Shutterstock

Polovna odeća koja se kupuje u „second hand“ radnjama ima tragove hemijskih jedinjenja kojima je tretirana pre prodaje. Polovna garderoba koja se prodaje u „second hand“ radnjama se uvek hemijski čisti pre nego što se stavi u prodaju, tako bar treba da se radi.

Ipak, ta odeća je prethodno nošena, a i probana je u prodavnici. Zato feng šui stručnjaci smatraju da nije dovoljno da tu odeću operete na uobičajen način, jer se neće osloboditi energije prethodnog vlasnika. Potrebno je da je operete u vodi u koju ste stavili kašičicu morske soli. Prema feng šui filozofiji, so upija negativnu energiju, pa će upiti energiju prethodnog vlasnika. Drugi način je da odeću ostavite da stoji neko vreme na suncu, jer njegova svetlost neutrališe ustajalu energiju u stvarima.

Kad kupujete polovnu odeću, feng šui stručnjaci savetuju da poslušate svoju intuiciju. Ukoliko vam sam pogled na neki komad odeće budi osećaj tuge ili neprijatnosti, verovatno je pun negativne energije, pa ne treba da ga kupite.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading