Nađite drugo mesto: U ovoj prostoriji nikada ne sušite veš, može da bude štetno i za vas i za kuću

Vesti 12.11.2023 16:42 0

Ako nemate mašinu za sušenje veša, opranu odeću verovatno sušite u kući - na radijatoru ili stalku za sušenje. Stručnjaci upozoravaju da u jednoj prostoriji ne treba stavljati mokar veš.

veš

Shutterstock

Stručnjaci savetuju da treba izbegavati sušenje veša u spavaćoj sobi. Mokar veš povećava vlažnost vazduha za 30 posto, a tim se povećava rizik za probleme s disanjem tokom spavanja i ugrožava imunološki sistem. Kao rezultat povišenog nivoa vlage, mogla bi da se poveća i šansa za razvoj buđi.

„Držanje vlažnog veša u sobi ne podstiče samo pojavu buđi i vlage, već može dovesti do respiratornih problema, a mokar veš takođe može da dobije neprijatan miris. Spavaća soba je jedna od prostorija u kojoj provodite najviše vremena, pa s obzirom na potencijalne zdravstvene probleme, bilo bi bolje da ga držite dalje odatle“, kažu stručnjaci iz „In The Wash“.

Grinje takođe mogu početi da se pojavljuju u spavaćoj sobi, jer mokra odeća stvara vlažnu okolinu u kojoj one rastu. Osim toga, ako vlaga ispuni prostoriju može doći do kondenzacije, koja zauzvrat može uzrokovati truljenje drvenih konstrukcija.

BONUS VIDEO:

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading