Ostao vam komadić sapuna? Ne bacajte ga, može da spreči ogledalo da zamagli, parket da škripi, a imamo još korisnih trikova

Vesti 12.11.2023 20:49 0

Znate kako vam od tvrdog sapuna ostane komadić koji vam je žao da bacite, a ne možete s njim lepo da istrljate ruke? Upotrebite ga kao pomoć u domaćinstvu.

sapun

Shutterstock

Sprečava da ogledalo zamagli

Sigurno vas nervira kada se ogledalo u kupatilu zamagli posle tuširanja i ne možete da se ogledate narednih desetak minuta. Komadić sapuna će rešiti taj problem. Pre nego što uđete u kadu, suvo ogledalo istrljajte sapunom, pa ga obrišite čistom suvom krpom. Tako ćete sprečiti da zamagli.

Zaštitite nameštaj od ljubimaca

Kućni ljubimci, kao što su štenci i neke mačke, imaju običaj da grickaju nameštaj. Ali, ne vole ukus sapuna. Zato ćete ih sprečiti da to rade tako što ćete suvim sapunom istrljati ivice nameštaja na dnu i nogice, ako i njih grickaju. Miris i ukus sapuna će ih držati dalje od vaše garniture i stolica.

soba

Shutterstock

 

Sakrijte rupu na zidu

Na zidu često ostanu rupice kada pomeramo slike, uramljene fotografije, police. Ako ste od onih koji ne mogu da ih gledaju, a ne planirate uskoro da krečite, rešite problem sa malo sapuna. Uzmite sapun u boji najpribližnijoj boji vašeg zida, izmrvite malo i napunite rupicu na zidu. Lepo je izravnajte i problem ćete rešiti do prvog krečenja.

Da se pod ne čuje kad hodate

Kada drvene stepenice i podovi počnu da škripe dok hodate, u pukotine koje su se vremenom pojavile na njima ubacite malo narendanog sapuna. Zatim uzmite vlažnu krpu i istrljajte odozgo da sapun lepo popuni prostor. Problem će biti rešen neko vreme.

vrata

Shutterstock

 

Podmažite šarke da ne škripe

Svakoga nerviraju vrata koja zaškripe kad god ih otvorite da uđete u sobu. Rešite problem očas posla pomoću komadića sapuna. Nakvasite ga i istrljajte sve šarke na vratima. Otvorite i zatvorite vrata nekoliko puta i ako i dalje škripe ponovite isto. Dosadni zvuk će posle toga nestati.

Da se fioke lakše otvaraju

Kada fioke na ormarićima ili radnom stolu zapinju prilikom otvaranja, to može užasno da nervira, posebno u situacijama kada žurite, a baš tada se pehovi dešavaju. Istrljajte komadićem suvog sapuna šine na kojima su fioke postavljene. Fioke će posle toga kliziti bez problema.

Komentari (0)
Loading