Većina nas sprema špagete na vrlo jednostavan način. Skuvamo pastu, a potom dodamo sos i meso ili povrće ili i jedno i drugo. Eventualno dodamo i malo sira za poseban šmek. Niko ne želi da komplikuje to apsolutno savršenstvo.
Ipak, izgleda da ima i onih koji vole da eksperimentišu i ispituju mogućnosti italijanskog specijaliteta. To se jasno vidi na primeru viralnog snimka koji je na TikTok-u sakupio vrtoglavih 3.3 miliona pregleda!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Recept koji je podelila devojka po imenu Sajeh Soltani naveo je mnoge da se zapitaju kako li joj je samo pala na pamet ideja da napravi zagorene špagete. Gledajući video saznajemo da se jelo zove špagete na persijski način, a onda nas Sajeh uči kako da ih pripremimo.
Ona prvo uprži luk i mleveno meso i mešavinu doda kašičicu usitnjenog belog luka i malo soli, bibera i kurkume, za koju navodi da je obavezna. Takođe dodaje i malo kajenske i slatke paprike u prahu. U meso dodaje i par kašika pasiranog paradajza i malo majčine dušice, origana i malo soka od limete.

Printscreen/TikTok/sayehsoltani
Nakon što je pripremila sos, skuvala je pastu u posoljenoj vodi. Naglasila je da špagete ne treba dugo kuvati. Treba da budu ,,al dente". Skuvane špagete je stavila sa strane i uzela šerpu u koju je usula maslinovo ulje.
U šerpu je onda ravnomerno posložila sloj špageta. Taj sloj će se zapeći i biti ključni deo Persijskih špageta. Na početni sloj stavlja sos od mesa na koji stavlja još jedan sloj špageta. Ponavlja taj redosled dok joj ne ponestane špageta i sosa, a onda jelo poklopi i ostavi da se krčka na srednjoj vatri oko 25 minuta.
Na kraju pomeša špagete sa sosom i ostavi da se još malo izgore. Jelo je izručila na tanjir onda kada je bila potpuno uverena da su špagete dovoljno tamne. Izgoreni deo je sada na vrhu jela.
Devojka je očigledno oduševljena hrskavošću i ukusom ovog jela, a mi se pitamo da li biste i vi probali ovaj specijalitet?
Bonus video:
Zbog greške lekara je 30 godina u kolicima - Pevač kroz suze o tragičnoj sudbini svoje sestre: "Otkazuju joj moždane funkcije"

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

Otkriveni svi planovi blokadera: Još maltretiranja Beograđana i potpuni haos do Vidovdana

Izrael uveo vanredno stanje na terizoriji cele države
Oglasio se poznati sveštenik o Petrovdanskom postu i istakao suštinu: Ovakvom čoveku je 'SVE UZALUD'

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Jato raketa ispaljeno na Izrael: Zabeležen nestvaran snimak iz putničkog aviona na letu za Dubai (VIDEO)

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

Horor za blokadere i opoziciju: Vučić ima veliku moć i popularnost, opet bi pobedio na izborima (VIDEO)

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Pevačica diplomirala - Završila težak fakultet, evo šta je sada po struci

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Poginuo osmostruki svetski šampion

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar
