Jesen je stigla, kupus je gotov, pa zašto ne krenuti u akciju koja se zove "kiseljenje kupusa", možda nekome samo treba. Pa da počnemo, pre svega je važno dobro se pripremiti i uzeti sve neophodne sastojke i opremu.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 30 kg kupusa
- 2 kg soli
- vodu po potrebi
Priprema: Zreli kupus, čvrstih glavica, očistite od oštećenih listova i oštrim nožem izdubite „koren“. Popunite udubljenje napravljeno solju. Na dno bureta pospite so i na njega stavite posoljene glavice kupusa, u razmake između glavica stavite četvrtine kupusa ili po želji i manje delove. Ponekad se može oribati kupus, posoliti i napuniti plastične kese sa tako ribanim kupusom koji mora da se izbuši i dobro zatvori, a sa takvim kesama mogu da se popune razmaci između glavica kupusa i ne treba ga više seći.
Kada je sav kupus gotov, posolite sadržaj bureta i dolijte vode tako da kupus bude skoro sav u vodi. Ne bi trebalo da bude ceo, jer će mu se smanjiti zapremina i „sedeće“ u buretu, čemu pomažu tegovi (kamen, kese sa vodom, flaše sa vodom). Pre stavljanja tegova, dobro je staviti prešu (plastične, drvene letvice).
Posle nekoliko dana treba kontrolisati kupus, po potrebi dodati vodu, a narednih dana sakupiti penu koja se stvara na površini vode. Ponekad je potrebno oprati i tegove Ovako pripremljen kupus na dobrom mestu može da izdrži do kasnog proleća ako ga pre toga ne potrošite zbog kvalitetnih sastojaka i finoće. U masu kupusa dodaje se 2,5 odsto soli, ali treba uzeti u obzir i vodu koja se dodaje u bure. Neko u bure dodaje zrna kukuruza, karanfilića, lovorov list, ali je najbolje da se sve začine dodaju tokom kuvanja.

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

PUTIN UPOZORIO NEMCE NA NEMAČKOM JEZIKU: Evo šta im je poručio

KONAČNO JE USPEO: Kasper Rud osvojio prvi masters u karijeri!

OBRADOVIĆ ZABRINUO NAVIJAČE PRED PLEJ-OF: Povrede kroje Partizanov tim!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

OGLASIO SE GRADONAČELNIK NOVOG SADA O DIVLjAKU KOJI URINIRALO PO CVEĆU: Ovakvo skrnavljenje mesta tragedije je apsolutno nedopustivo

"HODAM ISPRED VAS DA BUDEM ŠTIT": Vučić objavio moćnu poruku narodu uz video pregled nedelje (VIDEO)
Bojana Šijan zablistala u USKOJ HALJINI na veselju povodom krštenja sina, a tek da vidite slavljenička tortu (FOTO)

NOVI PRAVAC "OSLOBAĐA" CENTAR GRADA: Asfaltirani prvi kilometri na severnoj obilaznici oko Kragujevca, radi se i na petljama

UMALO OD GOTOVOG VERESIJA Partizan se "kockao", ali pobedom nad Megom najavio početak plej-ofa

"HODAM ISPRED VAS DA BUDEM ŠTIT": Vučić objavio moćnu poruku narodu uz video pregleda nedelje (VIDEO)

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs
Gradonačelnik Novog Sada osudio vandalski čin skrnavljenja mesta nesreće: "Apsolutno nedopustivo!"
