Garnitura kao nova: Potrebna su samo 2 jeftina sastojka iz kuhinje da vam nameštaj zablista, bilo da je od kože ili mebla

Vesti 16.10.2023 09:27 0

Najviše vremena se provodi u dnevnoj sobi, pa se trosedi, dvosedi i fotelje najbrže prljaju. Nije mali izdatak da svaki put za čišćenje plaćate profesionalce. Zato vam dajemo proverene načine na koje možete sami da oribate garnituru, bilo da je od kože ili mebla.

čišćenje nameštaja

Shutterstock

Sirće za čišćenje kože

Pre nego što počnete da čistite nameštaj od kože, obavezno pročitajte uputstvo proizvođača. Ako ne želite da koristite hemijska sredstva jer se plašite da ćete oštetiti kožu, napravite mešavinu od jednakih količina vode i običnog sirćeta. Natopite čistu krpu od mikrofibera i nežnim kružnim pokretima prebrišite kožni trosed i drugi nameštaj od ovog materijala. Nikako ne koristite sredstva koja sadrže izbeljivač ili amonijak jer ćete oštetiti kožu.

Osvežavanje mebla

Nameštaj od mebla se brzo uprlja, a treba biti pažljiv sa čišćenjem, posebno ako je mebl šarenog dezena, jer postoji mogućnost da boje izblede ili da se „rasplinu“. Pomešajte po dve kašike deterdženta za veš i alkoholnog sirćeta sa dve šolje tople vode. Nakvasite mikrofiber krpu ovom mešavinom i istrljajte garnituru za sedenje kružnim pokretima. Ostavite da se osuši.

Komentari (0)
Loading