Testo meko kao duša: Od njega se prave najukusnije delicije, u frižideru traje danima!

Vesti 15.10.2023 09:30 0

Pun pogodak...

Testo

Shutterstock

Mnoge domaćice izbegavaju da se upuštaju u pripremu testa, ali ovaj recept će vas oduševiti

Predlažemo vam da umesite ludo testo koje može da stoji i do nedelju dana u frižideru, samo je bitno da stoji u kesi. Može da se desi da testo toliko naraste i da krene da izvire iz kese, pa ga u tom trenutku prepolovite i jedan deo prebacite u drugu kesu.

Ako vam se u bilo kom trenutku prijedu kiflice, uštipci, pica, krofne… dovoljno je da otvorite vrata frižidera i da nauljenim rukama uzmete testa koliko vam je potrebno. Kada budete koristili testo samo ga ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi i razvucite na pobrašnjenoj površini.

testo

Shutterstock

 

 

Priprema:

U posudu sipajte toplo mleko (500 ml), pa dodajte kvasac (42 g) i šećer (1 ravnu kašiku) i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim pokrijte i ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno (oko 1 kg, možda malo više), prašak za pecivo (1/2 kašičice) i so (1 kašičica), pa sipajte ulje (50 ml) i jogurt (200 ml), a onda dodajte 2 jajeta. Sjedinite smesu, pa dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Nauljite ga, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Možete odmah da ga koristite, a možete i da ga čuvate u frižideru. Ako se odlučite za opciju da ga čuvate u frižideru obavezno ga stavite u kesu koju ćete zatvoriti.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

 

Komentari (0)
Loading