Nikako ne savljajte 1 sastojak u kajganu: "Jede" bogatstvo njenog ukusa, postoji bolja opcija

Vesti 11.10.2023 10:35 0

Potpuno im menja ukus...

Kajgana

Shutterstock

Kajgana se relativno lako pravi, zbog čega je omiljeni izbor mnogih za doručak jer ujutru obično nemamo mnogo vremena za pripremu komplikovanih jela. Ipak, postoji jedna česta greška koju mnogi rade kada pripremaju kajganu, a to je dodavanje popularne namirnice kojoj prema rečima kulinarskih stručnjaka – tu nije mesto.

Radi se o mleku. Naime, mnogi ljudi imaju običaj da nakon što umute jaja u njih dodaju ovu tečnost, verujući da će tako popraviti njihov ukus i učiniti kajganu kremastijom. Prema Robiju Melvinu, čoveku koji piše o kuvanju za magazin Southern Living, mleko u kajgani napraviće samo jednu stvar: zaseniće ukus jaja.

Kajgana

Shutterstock

 

 

Ako ste kupili kvalitetna jaja svakako vam ne treba nešto što će ‘pojesti’ njihov ukus. U slučaju da ipak želite da vaša kajgana bude kremasta, Melvin preporučuje da je pravite na maslacu. Njegov savet je i da jaja nikada ne mutite u samom ziganju, već u nekoj drugoj posudi, iz koje ćete ih preliti u dobro zagrejan tiganj.

Kajgana se u pravilu ne prži dugo, već se nakon najviše minuta sklanja s ploče. Jaja se špatulom mešaju tokom prženja tako da budu potpuno skuvana, ali ne i prepečena. Kada su gotova mogu se posoliti i pobiberiti po želji i poslužiti na tanjiru ili tostu, piše Aktivni.si.

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs NajŽena vam gleda u šolju ☕ Pred vama su tri šoljice kafe. Vi intuitivno odaberite koja vas najviše privlači, pa da vidimo šta će se dešavati u kojoj grupici. Zapratite za part 2 #najžena #gledanjeusolju #fyp #foryou #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading