Ako se brzo UNERVOZITE kada je vrućina, onda je ovaj TRIK sa disanjem ko stvoren za vas

Vesti 29.09.2021 17:30 0

Meditacija i pravilno disanje mogu nam pomoći u raznim situacijama koje izazivaju stres, nervozu i nelagodu, a vežbanje ovih tehnika steklo je veliku popularnost od počeka pandemije

Depresija

Shutterstock

Ljudi su za vreme prvog zatvaranja tražili različite načine da se umire, a iste te metode sada koriste u borbi protiv vrućine koja izaziva nervozu. Naučnici sa Nacionalnog univerziteta u Singapuru objavili su rezultate jedne studije u časopisu "Plos one" i otkrili da je moguće kontrolisati telesntu temperaturu. 

- Kontrola telesne temperature može se postići određenim tehnikama meditacije - napisali su dodajući da, iako nema mnogo zdravstvenih dokaza da se telo hladi na ovaj način, mnogi jogiji su doživeli da im se telo ohladi dok rade vežbe disanja.

Naučnici ističu da ako se koncentrišete na disanje možete da opustite um i nervni sistem, takođe možete da usporite otkucaj srca. Zbog ovoga stručnjaci veruju da je moguće rashladiti se tokom ovih vrelih dana i ujedno umanjiti nervozu i anksioznost.

Sedite udobno, po mogućnosti na podu. Desnu nozdrvu zatvorite desnim palcem i udahnite kroz levu brojeći, u sebi, do četiri. Potom otvorite desnu nozdrvu, a zatvorite levu, levim palcem i ponovite postupak. Savetuje se da ovaj način disanja ponovite pet do deset puta.

U jogi je levi kanal jin - hladna energija - a desni kanal jang - topla energija. Prema njihovom verenju, ova vrsta disanja povećava hladnu energiju i smanjuje toplinu, prenosi "Yahoo".
 

Komentari (0)
Loading