Bez čekanja da naraste kvasac, bez čekanja da nakisne testo, tri puta brže do savršenog lisnatog testa i izvanrednih pogačica sa sirom!
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 40 gr svežeg kvasca
- 250 gr margarina
- 500 gr sitnog sira
- 1 kg brašna
- 1 žumance ( opciono )
Priprema:
- U toplo mleko dodati toplu vodu i izmrviti kvasac, dodati šećer pa sve izmešati.
- Dodati pola mere brašna od ukupne količine, so, skoro svo ulje ( ostavite 2 kašike ) i 2 pune kašike sira.
- Izmešati sve, pa postepeno dodavati brašno da se umesi testo. Testo bi trebalo da bude ni pretvrdo ni premekano, ali ni da se lepi za ruke.
- Kada umesite testo prelijte ga sa one dve kašike ulja sto su preostale, pa opet izmesite i ostavite dok pripremite sir i margarin.
- Izaberite sitan sir po vašem ukusu.
- Odmah razvlačite testo, što veće i što tanje u pravougaonik ili kvadrat.
- Na pola narendajte pola margarina pa preklopite.
- Zatim opet na pola narendajte preostao margarin pa opet preklopite.
- Razvucite opet testo i preklopite sa leve strane na desnu na 1/3 pa desnu stranu preko leve na trećinu ( video ).
-Pa dobijenu traku isto na tri dela.
- Pritiskajući oklagijom, ne valjajući razvlačite u početku testo.
- Pritiskamo oklagijom, ne valjamo da nam margarin ne bi cureo.
- Posle valjamo, kada se testo razvuće dovoljno da oklagijom se samo jos malo razvuce.
- Na pola testa nanesite sir i rasporedite.
- Preklopite testo, odsecite tanko ivice i onda secite u kvadrate ili pravougaonike, manje ili veće, po želji i slažite u poljune pleh.
- Premažite žumancetom i posolite još malo pa uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
- Pogačice neka odstoje dok se rerna ne ugreje.
-Pečenje može biti različito od našeg u zavisnosti od rerne kakvu imate, u proseku ovaj recept zahteva 20ak minuta termičke obrade.
Prijatno!
