Za ovo bi vam frizer uzeo 5.000 dinara: Kosu možete da posvetlite i kod kuće, a sve što vam je potrebno već imate u kuhinji

Marina Đurđević Vesti 31.07.2023 13:40 0

Svi su čuli za barem jednu od mogućnosti posvetljivanja kose kod kuće bez korišćenja jakih hemikalija

plava kosa

Shutterstock

Leto nas uvek mami da izvučemo par svetlih pramenova, makar samo one koji uokviruju lice i daju pravu letnju svežinu. Ipak, ukoliko letujete ili posećujete kupališta često tokom letnje sezone, sigurno su vam stručnjaci posavetovali da bilo kakvo agresivnije tretiranje kose ostavite za malo svežije temperature. A takođe i znamo da ova usluga u frizerskim salonima košta od 3.000 - 5.000 dinara. Shodno tome većina žena se odlučuje da stvar uzme u svoje ruke. Svi su čuli za barem jednu od mogućnosti posvetljivanja kose kod kuće bez korišćenja jakih hemikalija. 

 

 

Moramo naravno napomenuti, pre nego što krenemo prema kuhinjskom ormariću, kako prema mišljenju stručnjaka, ovi tretmani ponekad mogu da deluju, ali obično je sigurnije da ipak posvetljivanje prepustite rukama stručnjaka. Prirodni sastojci mogu da budu nepredvidivi i potencijalno mogu da uzrokuju nepopravljivu štetu na kosi koju čak ni profesionalni kolorista ne može ispraviti. Naravno, veštačke farbe su još štetnije, ali su rezultati neuporedivo efikasniji.

Za posvetljivanje kose potrebno vam je dve kesice čaja od kamilice i med.

 

 

U posudi pomešajte sastojke, zatim ravnomerno nanesite ovu smesu na kosu i izađite na sunce. Za prve rezultate sačekajte na suncu oko sat vremena. Nakon toga operite kosu kao i inače šamponom i negujte je regeneratorom ili maskom za kosu.Ovaj tretman primenjujte dva puta nedeljno dok ne postignete željene rezultate.

 

 


 

 

 

Komentari (0)
Loading