Uradi sama: Dva sastojka i zbogom mrtvoj, staroj koži stopala

Marina Đurđević Vesti 23.07.2023 20:00 0

Ponekad čak ni redovan pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, već je neophodno da stopalima pružimo kompletan tretman i hranljive kreme i pilinge, kako bi bila mekana poput bebine kože

Pedikir

Shutterstock

Često zanemarujemo negu stopala, a u sunčanim danima nosimo otvorenu obuću i ovo postaje problem jer niko ne voli da vidi zadebljale pete i zapuštenu kožu na stopalima.

Ponekad čak ni redovan pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, već je neophodno da stopalima pružimo kompletan tretman i hranljive kreme i pilinge, kako bi bila mekana poput bebine kože.

Ali ipak, postoji jednostavni trik koji garantuje da ćete se bez muke reširi suve i oštećene kože, a za isti vam je potrebno samo par sastojka, koje verujemo da već imate u kuhinji. Piše blic žena.

Pripremite nekoliko tableta aspirina (izmrvite ih prethodno, sve dok ne dobijete prah), limunsku kiselinu (limuntus) i malo vode. Ovom smesom istrljajte stopala, a potom stavite stopala u najlon kese i preko toga navucite čarape. Poželjno je da pre nego što uradite ovaj piling, stopala potopite u toplu vodu na 20 minuta.

stopala

Shutterstock

 

 

Sačekajte 15 minuta, pa sklonite kese sa nogu, i premažite ih hranljivom kremom. Postupak ponavljajte u narednih 5 do 7 dana i primetićete kako vam se stara koža bukvalno ljušti, a vaša stopala postaju mekana i glatka.

Komentari (0)
Loading