Sastojci:
1. sloj:
- 200gr pečenih lešnika
- 100 gr šolje badema
- 13 urmi
- Prstohvat morske soli (za intezivniji ukus)
- 2 kašike kakaoa
- muskatni orah
2. sloj:
- 2 srednje banane
- Puna kašika meda (ili nekog zaslađivača)
- 3 kašike kakaoa
Priprema: Potopite urme u vodu na 15 minuta. Izblendirajte lešnike i bademe u brašnastu strukturu.
Dodajte urme, kakao, muskatni orah, malo soli, i po malo vode u kojoj su bile urme. Blendirajte da se sastojci dobro povežu.
Obložite mali pleh pek papirom i utisnite smesu u njega. Stavite u zamrzivač na sat vremena.
Uzmite dve banane, izgnječite lepo, dodajte med, kakao i dobro sjedinite. Ostavite u frižideru na 30 minuta. Izvadite sve, i stavite sloj od banane preko kore. Nežno rasporedite smesu. Ostavite najbolje preko noći u frižideru da se stegne.