Zaboravite na SMRAD pržene RIBE: Uz OVE trikove svetski poznatih kuvarica, spremanje POSNE SLAVE ne mora da bude NOĆNA MORA!

Vesti 14.12.2021 13:42 0

Neki ljudi obožavaju ribu, ali ih i sama pomisao na pripremu ove izuzetno zdrave namirnice već frustrira. Miris ribe zna da bude izuzetno neugodan, ali postoje način da ga izbegnete

riba

Shutterstock

Ovo su trikovi koji vam mogu pomoći da preživite pripremu ribe. Kako nam se bliži Sveti Nikola, verujemo da će vam biti od izuzetne koristi.

1. Birajte svežu ribu

Najvažnije od svega je da izaberete svežu ribu. Što je riba starija, ona ima neugodniji miris. Začini poput belog luka u prahu, ruzmarina i bosiljka dodatno će umanjiti tipičan riblji mirsi.

2. Pecite ribu

Kuvarica Frida Hirš, kaže da je ovo bezbolniji način za sve one kojima je miris ribe prosto neugodan. Ribu uvek pecite na nižoj temperaturi, kako se ne bi presušila. Ako je pečete u foliji, obavezno je premažite puterom i začinima. Miris neće biti intenzivan, eventualno će dominirati aroma začina.

3. Koristite citruse

Hirš kaže da je ovaj trik staromodan, ali da nikada ne izlazi iz mode. Ribu možete u toku pripreme preliti limunovim sokom ili pomorandžom. Uzgred možete oljuštiti citruse, prepoloviti i jednostavno koristiti u zatvorenom prostoru. Upiće neugodne mirise.

4. Prokuvajte ribu u loncu sa začinskim biljem

Ovo je jednostavan trik. Stavite ribu, začinsko bilje i malo vode u lonac. Vreme kuvanja bi trebalo da bude kratko, kako se riba ne bi raskuvala.

5. Stavite sirće u svećnjak

Kuvarica Kristal Etjel jednom prilikom je priznala da njen muž ne podnosi miris ribe i da mu je veoma neugodno dok je priprema. Ona tvrdi da je dovoljno da stavite sirećeta u svećnjak i kune se u to da ćete prisustvovati magiji. 

6. Nakon pripreme koristite sodu bikarbonu

Iako vam u procesu kuvanja neće mnogo pomoći, soda bikarbona može će brzo apsorbovati neugodne mirise. Napunite nekoliko činija i već posle nekoliko sati, neugodni mirisi će nestati.

Komentari (0)
Loading