Svi se pitaju, a evo i ODGOVORA: Da li MAČKE treba izvoditi u šetnju!

Vesti 13.12.2021 11:10 0

Da li ste se nekada pitali da li vašu macu trebate da izvedete malo na svež vazduh? Kada vidite vlasnike pasa kako prolaze vašom ulicom, mora da vas je tuga obuhvatila jer je vaša maca zaključana u stanu

Svi se pitaju, a evo i ODGOVORA: Da li MAČKE treba izvoditi u šetnju!

Shutterstock

Ako imate i povodac za šetanje mačaka, pravo pitanje glasi: Da li će ga ona prihvatiti i šetati normalno po dvorištu?

Samo zato što vaša mačka voli da njuška po hodnicima vaše zgrade, ne znači nužno da joj je potrebna šetnja po urbanoj sredini. Takođe, mačke koje često stoje kraj staklenih vrata ili prozora, i gledaju spoljašnji svet, nisu uvek spremne za ono što ih tamo očekuje. Zapravo, nećete znati da li bi joj šetnja na povocu prijala dok joj ga ne stavite.

Ono što će vam biti potrebno ako želite da svoju mačku šetate na povocu je svakako strpljenje. Delimično iz razloga što su mačke vrlo fleksibilne i okretne, pa klasična ogrlica nije opcija, jer povećava verovatnoću bekstva. Drugi razlog je taj što ogrlica vrlo lako može previše da stegne mačiji vrat, i dovede do gušenja. U tom je slučaju pojas sa remenom najbolja opcija. I svakako, što ranije krenete sa navikavanjem mačke na povodac, to ćete u tom poduhvatu imati veći uspeh.

Pre nego što mački stavite pojas, dozvolite joj da ga onjuši i upozna se sa njim. Ako vam se čini da je upoznavanje proteklo dobro, pokušajte da joj stavite pojas i pustite je da se sa njim oko sebe kreće po kući. Potrebno je vreme da se ona navikne na tu novu stvar na sebi. Nakon par dana vežbe pokušajte da zakačite i remen, ali ne povlačite ga odmah. Dozvolite joj da i njega vuče unaokolo. Kada shvati da joj on ne predstavlja pretnju, krenite u šetnju po kući. Ako vam to pođe za rukom, možete izaći u dvorište.

Komentari (0)
Loading