Italijani se hvataju za GLAVU: Da li ste čuli za lazanje sa TUNJEVINOM? Neki gurmani su i dalje u ŠOKU, a evo i kako se prave!

Andrea Orlandić Vesti 10.12.2021 19:00 0

Nisu lazanje isključivo samo sa mesom

Italijani se hvataju za GLAVU: Da li ste čuli za lazanje sa TUNJEVINOM? Neki gurmani su i dalje u ŠOKU, a evo i kako se prave!

Pexels

Potrebno je: 200 g lazanja

Mlečni sos: 400 ml pavlake za kuvanje, 1 kašika suvog biljnog začina, 300 ml mleka, 2 jaja, 2 kašičice gustina, 300 g tunjevine (komadi)

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Sirni nadev: 200 g svežeg sira, 150 g kačkavalja i 50 g za posipanje, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašika seckanog peršuna, so i biber

Priprema:

Mleko i pavlaku za kuvanje pomešajte, dodajte suvi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mleka.

Svež sir pomešajte sa narendanim sirom, dodajte jaje, kiselu pavlaku, peršun, so i biber.

Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite deo lazanja, prelijte sa malo mlečnog sosa, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mešavine sa sirom.

Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite deo lazanja, prelijte ih mlečnim sosom i nastavite da slažete dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.

Prelijte preostalom količinom sosa, pospite rendanim sirom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečene lazanje malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading