Saveti vrhunskih pekara: Tri sastojka koja će svako testo učiniti mekšim i vazdušastijim

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 05.06.2023 14:37 0

Postoje neke namirnice koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim, kako na oko, tako i kada je ukus u pitanju. A ono što je takođe sjajno je i to što će duže biti sveže

Saveti vrhunskih pekara: Tri sastojka koja će svako testo učiniti mekšim i vazdušastijim

Foto: Privatna arhiva/ Olivera Andrić

Ako ste od onih koji obožavaju hlebove, peciva i domaće kolače, onda će vam ovaj savet biti zlata vredan. Znate i sami da je najvažnije da se umesi dobro testo, a to ne polazi svima za rukom.

Imamo za vas savete profesionalaca koji otkrivaju koje namirnice dodaju u testo da bi ono bilo bolje i prozračnije.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Postoje neke namirnice koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim, kako na oko, tako i kada je ukus u pitanju. A ono što je takođe sjajno je i to što će duže biti sveže.

Ove tri namirnice čine čuda za testo:

Skrob

Može značajno da poboljša strukturu testa i da ga u potpunosti promeni. Pored toga što pomaže da testo postane prozračnije i lakše, peciva u koja je ovaj sastojak dodat, ostaju i duže mekana. Skrob možete dodati direktno u brašno, a za standardnu porciju testa je dovoljno 30 grama. Iskusni pekari ga redovno ubacuju kada prave testo.

Griz

Zahvaljujući grizu testo će biti kvalitetnije i ukusnije, a ovaj sastojak je u stanju i da ga oslobodi od viška vlage koja često pokvari gotovo pecivo. Kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, a samo jedna kašika pravi tu razliku.

Mleko

Ukoliko radite sa kvasnim testo, tada kvasac obavezno pomešajte sa mlekom. Bitno je da ono ne bude ni vruće ni hladno, već toplo. Ukoliko kvasac pomešate sa mlekom a ne vodom, testo će biti ukusnije i imaće lepšu boju, a zahvaljući mleku, dobiće i prelepu koricu.

img
03. 06. 2025 22:00

Na današnji dan, 4. jun

img
03. 06. 2025 22:45

RUSKI UDAR NA NIKOLAJEV Propao desant: Meta pripadnike britanske vojske i nacisti Azova i Krakena

img
22. 05. 2025 09:40

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

img
03. 06. 2025 22:33

NESTALI PAS VRAĆEN KUĆI: Lutao 36 dana i prevalio 160 kilometara

img
04. 06. 2025 01:15

Anđela Đuričić boli i ne prolazi: Matora dokazala koliko je ne podnosi, Gastozu će sada sve biti jasnije! (VIDEO)

img
28. 05. 2025 12:35

Zašto je ravnoteža crevne mikrobiote ključ vašeg zdravlja?

img
03. 06. 2025 22:16

Ne, nije kraj: Rivalstvo Mesija i Ronalda dobija novu etapu?

img
01. 06. 2025 06:13

ADMIRALBET VAM POKLANJA BESPLATENE ČIPOVE SVAKOG DANA

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
03. 06. 2025 23:23

NAJSKUPLjE PRODATA NEKRETNINA PROŠLE GODINE: Nije ni stan, ni luksuzna vila

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
03. 06. 2025 23:00

PAKLENIH 6 DANA JUNA: Vremenska prognoza za sredu 4. jun

img
04. 06. 2025 02:07

Anđela će doživeti nervni slom: Džordi joj zabila novi nož u leđa, ovim potezom potvrdila da je Gastoz oduvek želeo Sofiju! (VIDEO)

img
04. 06. 2025 01:38

Filip Đukić napravio haos u Eliti: Takmičari podivljali, evo šta je odmah uradila Anđela Đuričić (VIDEO)

img
02. 06. 2025 08:09

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

img
03. 06. 2025 09:13

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu!

Komentari (0)
Loading