Fritata od sira sa malo masti, sa graškom – ova fritata se originalno pravi od rikota sira, ali, može se koristiti bilo koji mladi, malo masni sir.
Takođe, umesto graška, može se koristiti spanać, zelje, mlevena bundeva, i slično. Mašti na volju!
Fritata od sira sa malo masti, sa graškom
Fritata od sira sa malo masti, sa graškom, sastojci:
- sir sa malo masti (600 – 700 gr)
- grašak 300 gr
- peršun (veza)
- bosiljak (veza)
- jaja (2 – 3 komada)
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- tucana ljuta paprika (po ukusu)
- margarin za podmazivanje
Fritata od sira sa malo masti, sa graškom, priprema:
Grašak prokuvati par minuta.
Jaja umutiti i dodati u masu za fritatu. Promešati da se masa sjedini.
Dodati drugu polovinu graška, dodati začine po ukusu i promešati da se masa sjedini.
Kalup za pečenje ili duboki tiganj podmazati margarinom i naliti masu sa fritatu. Peći u rerni na 180 C, 30-tak minuta