Korisnici TikToka ovome danima raspravljaju: Evo zašto crvena boja nije dozvoljena na venčanju

Vesti 02.06.2023 09:11 0

Svi znamo da ne bi trebalo da nosite belo na venčanju, osim ako niste mlada, naravno, ali to nije jedina boja koja je zabranjena.

shutterstock

Shutterstock

Podcast Unfiltered Bride raspravljao je o kodeksu i bontonu oblačenja tokom jedne od njegovih nedavnih epizoda, otkrivajući zašto je crvenu boju najbolje izbegavati ako ste gost na venčanju. Kao i mnoge tradicije vezane za brak, to je nepisano pravilo, ali ga vredi pratiti ako ne želite nikoga da uvredite, prenosi Metro.

„Crveno znači da ste spavali sa mladoženjom“, rekao je voditelj Georgie u TikTok video snimku emisije, „To je bajka, ali mislim da ne bih isključio crvenu kao boju. Mislim da zavisi od haljine'. I dok bake ili deveruše mogu da se izvuku sa smelom nijansom haljine, ako niste članovi porodice, a posebno ako postoji neka istorija između vas i mladoženje, možda bi bilo najbolje da preskočite crvenu odeću.

Druga voditeljka, Beth, takođe je prokomentarisala: 'Mislim da je crvena prilično atraktivna i privlači pažnju drugih ljudi.' Grimizna ili tamnocrvena su prelepi dodatak svadbenoj kombinaciji, ali crvena može, po rečima Filipa Sajksa, direktora Britanske škole za bonton, „da postane presedan u pokušaju da se nadmaša mladu“. Modni stručnjaci iz Karen Millen dodali su: „Vizuelno, crvena je smela i blistava boja koja će odmah privući pažnju na vas, bilo lično ili na fotografijama; ako vas gosti okružuju neutralnim bojama, a mlada u belom, možda ćete se osećati neprikladno sa tonom venčanja'. Svako venčanje će imati drugačiji 'kodeks oblačenja', iako je crvena boja bez obzira na to. Indijske neveste obično nose šafran crvenu lehengu, dok u Kini neveste nose dugu feng gua haljinu od dva dela. Dolazak na ove događaje u crvenom bio bi sličan nošenju belog na zapadnom venčanju, zato budite oprezni.

Nakon otkrića, korisnici TikToka su ostali šokirani kada su saznali da su možda napravili neki nesvesni prekršaj. 'Ja sam nosila crvenu haljinu na venčanju moje najbolje prijateljice', komentirisala je jedna devojka, dok je druga dodala: 'Pretpostavljam da nikad nisam dobila dopis o ovom pravilu'. U komentarima ispod videa, koji je pogledan 1,1 milion puta, veliki broj ljudi je priznao da su ignorisali običaje kao gosti, dok su drugi tvrdili da su od mlade tražili dozvolu da nose crveno.

Jedna se osoba našalila: 'Moje deveruše su u bordo crvenoj, a četiri od njih pet su mladoženjine nećakinje, tako da možemo pretpostaviti da nisu spavale s njim'. 

Komentari (0)
Loading