Nikako ne bacajte kineske štapiće: Evo šta sve možete sa njima!

Vesti 27.05.2023 14:15 0

Većina je veliki ljubitelj kineske hrane i često odlazi u restorane, ili naručuje za dostavu. Isto tako, većina ne može da smisli kineske štapiće. Neki ne umeju, a neki, jednostavno, ne znaju da ih koriste.

Nikako ne bacajte kineske štapiće: Evo šta sve možete sa njima!

Shutterstock

Oni, svakako, nisu najjednostavniji alat za upotrebu hrane, ali ih zato možete koristiti za razne druge stvari.Evo kako vam sve mogu olakšati život.

Napravite kovrdže

Ovo možda nije prva stvar koja vam padne na pamet kada neko pomene štapiće za jelo, ali zaista deluje. Ako želite da isprobate novu kovrdžavu frizuru, ali ne želite velike kovrdže, štapići za jelo su pravi alat za vas.

Napravite držač za biljke

Obožavate biljke u svom stanu i zato ne želite da vise. Sa samo dva štapića za jelo i malom gumicom za kosu svojim biljkama možete da pomognete da stoje uspravno.

Očistite blato sa svojih cipela

Čak i ako ne živite u području na kojem često pada kiša, sigurno ste barem jednom primetili da se na dnu vaših cipela skupljaju blato i prljavština. Otirač za cipele vam, u ovom slučaju, neće puno pomoći, međutim, štapići za jelo su savršeni za čišćenje uskih prostora i otklanjanja blata i kamenčića sa vaših cipela.

Iscedite limun bez dodirivanja

Možda se pitate zašto bi vam ova metoda bila korisna, ali šta ako imate male posekotine na obe ruke? Da li zaista želite da limunov sok dospe na njih? Umesto toga, štapićima za jelo jednostavno napravite rupice na polovini limuna, a zatim ih okrećite kako bi sok iscureo, a vi ostali suvih dlanova.

Napravite veliki sladoled na štapiću

Ako ste ikada koristili činijice za led da bi napravili osvežavajuće sladolede, sada možete da napravite mnogo veću varijantu. Koristeći bilo koju veliku šoljicu i štapić za jelo, možete da napravite ogromnu smrznutu poslasticu koja će vam pomoći da preživite letne vrućine.

Komentari (0)
Loading